Engångsförkläde för vården

Vi vill dela med oss av en ritning som kan användas för att göra engångsförkläden för vården.

I pdf filen som ligger här nedanför kan man hitta ritningen som man ska skriva ut på en storformatsskrivare. Förklädet är i filen är den ner skalad till 50%.

Ritningen använde vi som en mall för att såga ut en skärmall i MDF. Med skärmallen är det enkelt att med en brytbladskniv skära ut många förkläden. För att se hur man ska vika och var man ska svetsa finns det också en pdf fil med färgmarkeringar.

Engångsförkläde – Skärmall i mdf

Vi använder täckplast som är 2 meter bred, 50 meter lång som finns i bygghandeln. Den har visat sig vara svetsbar med påssvets, vi hittade en svets som klarar 60cm i en operation. Vi låter plasten vara dubbelvikt medan vi skär den, det är därför som vi bara behöver en halv mall.

 

 

Vik längs den röda linjen, svetsa längs den gröna linjen med en påssvets. När man ska använda förklädet så river man vid den blå linjen för att få loss skärpet som man knyter runt midjan.

Det halva ovalhålet utgör hålhör huvudet och de små runda hålen ute på ärmen är för tummen så att den inte glider upp när man jobbar.

Dela gärna med er av ritningarna till andra och kom gärna med förbättringsförslag.

Mall för att skära ut.